• Oznam školskej jedálne:

          • S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy  alebo základnú školuak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Ak máte záujem o poskytnutie dotácie,tak vyplnenú návratku, ktorú máte priloženú pod textom, prinesiete vedúcej školskej jedálne najneskôr do 16.04.2023.

            Navratka-_rodic.docx

          • Prerušenie vyučovania v MŠ

          • Milí rodičia,                                                                                                                                                               

            v súlade s Metodickým pokynom MŠVVaŠ č.15/2005 a na základe odporúčania RÚVZ v Žiari nad Hronom a tiež po konzultácii so zriaďovateľom obce sa v dňoch 16.02. a 17.02. v MŠ PRERUŠUJE VYUČOVANIE pre vysokú chorobnosť detí. Prevádzka MŠ bude opäť pokračovať v pondelok, 20.02.2023. Vyučovanie v škole prebieha štandardne.

            Ďakujeme.

             

             

          • Prerušenie školského vyučovania

          • Milí rodičia!

            V súlade s Metodickým pokynom MŠVVaŠ č.15/2005 vzhľadom na vážnosť situácie a na základe odporúčania RÚVZ v Žiari nad Hronom a tiež po konzultácii so zriaďovateľom obce a s detskou lekárkou sa v termíne 9.12.- 13.12. PRERUŠUJE VYUČOVANIE pre vysokú chorobnosť žiactva. Školské vyučovanie bude opäť pokračovať v stredu, 14.12. Prosíme, aby sa deti počas týchto dní nestretávali a dodržiavali izoláciu. Ďakujeme a veríme, že to spolu zvládneme.

          • Testovanie 5 pre šk. rok 2022/2023

          • Testovanie žiakov sa uskutoční vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra (okrem ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským) a maďarský jazyk a literatúra (na ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským).

            Testovania sa zúčastnia všetci žiaci 5. ročníka ZŠ vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

            Informácie o Testovaní 5 sú zverejňované na https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5/roky.

            Testovanie  T5 sa uskutoční 17 .5. 2023 (streda) - z vyučovacích predmetov: matematika, slovenský jazyk a literatúra

          • Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia a milí žiaci!

            Školský rok 2022/2023 bude slávnostne zahájený dňa 5.09.2023 o 8:00 hod. v budove ZŠ. Predpokladaný čas odchodu žiakov zo školy je 10:30 hod, obedy budú vydávané len deťom, ktoré sú v tento deň prihlásené  do ŠKD. Poprosíme záujemcov o ŠKD, aby si priniesli vyplnený zápisný lístok do ŠKD (viď. príloha).

            Je potrebné, aby každý žiak odovzdal vyhlásenie o bezpríznakovosti, ktoré nájdete v aplikácii EDUPAGE v záložke "Žiadosti/vyhlásenia". V príprade, že ešte nevyužívate aplikáciu EDUPAGE (žiaci 1.A), bude Vám potrebné tlačivo poskytnuté v škole.

            Tešíme sa na vás!

          • Usmernenie hlavného hygienika Slovenskej republiky

          •  

            Zabezpečovanie stravy cudzím stravníkom, vrátane seniorov, môže byť realizované osobným odberom do obedárov mimo výdajného okienka pre žiakov a personál školy“. Na základe tohto usmernenia prosíme našich stravníkov, aby v čase výdaja od 11:00 – 13:15 si prišli odobrať obed do svojich osobných obedárov. Toto usmernenie nadobúda účinnosť dňa 14.03.2022.

          • Prerušenie prezenčnej výučby na druhom stupni

          • Aj keď nás to mimoriadne mrzí, na základe rozhodnutia RÚVZ Žiar nad Hronom sa pre okres Banská Štiavnica  prerušuje prezenčné vyučovanie na 2. stupni ZŠ od 6.12.2021. Žiaci sa budú učiť dištančne. O presnom rozvrhu Vás budú informovať triedni učitelia. Tešíme sa na stretnutie v riadnej vyučovacej forme.

          • VOĽBY DO RADY ŠKOLY

          • V mesiaci september prebieha voľba zástupcov tried z rady rodičov, z ktorých následne si cez edupage rodičia zvolia 3 zástupcov do Rady školy. MŠ si svojho zástupcu z rady rodičov volí samostatne. Zriaďovateľ školy na najbližšom zasadnutí Obecného zastupiteľstva, t.j. 14.10.2021, vymenuje 4 zástupcov z poslancov Obecného zastupiteľstva. Tiež budú zvolení 3 zástupcovia zamestnancov školy (2 pedagogickí a 1 nepedagogický). Funkčnosť novej Rady školy bude od 15.10.2021.

          • Prihlasovanie sa na stravu v školskom roku 2021-2022

          • Vážení rodičia,

            ak máte záujem o obedy pre Vaše deti v školskom roku 2021/2022, prosíme, aby ste ich nahlásili u triedneho učiteľa. Vyplnenú prihlášku prineste v prvý školský deň vedúcej školskej jedálne. Prihlášku nájdete nižšie v prílohe.

            Ďakujeme a prajeme ešte pekný zvyšok prázdnin!

                                                                                                                                                        Vedúca školskej jedálne.

          • Pracovná ponuka

          • V novom školskom roku 2021/2022 prijmeme do nášho pedagogického kolektívu učiteľa/ku anglického jazykapedagogického asistenta/ pedagogickú asistentku. Požiadavky na vzdelanie vyplývajú zo zákona č. 138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, kvalifikácia podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z.z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

            Nástup možný od 1. septembra 2021.